dijous, 7 d’octubre del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Adreça desconeguda de Kressmann Taylor


El dimecres dia 20 d'octubre començarem el nostre 3r cicle de tertúlies de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" de nivell intermedi adreçades a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Kathrine Kressmann Taylor (1903 - 1997)

Professora universitària, periodista i escriptora d'origen alemany. També va treballar de correctora i redactora en el món de la publicitat entre els anys 1926 i 1928. És la primera professora titulada de la Universitat de Gettysburg. Va escriure dues novel·les de gran èxit sobre el tema del nazisme: Adreça desconeguda i Un dia sense retorn. Es va retirar a Itàlia i va morir l'any 1997.

Adreça desconeguda

Obra mestra de denúncia del nazisme publicada per primera vegada el 1938 per Kathrine Kressmann Taylor amb el pseudònim Kressmann Taylor. The New York Times Book Review va afirmar el 1939: “Aquesta història és la perfecció mateix. És la denúncia més rotunda del nazisme que hagi aparegut mai.” La novel·la explica la història de l’alemany Martin Schulse i el jueu nord-americà Max Eisenstein, grans amics i també socis d’una galeria d’art a San Francisco (Califòrnia). Martin decideix de tornar a la seva Alemanya natal, però allà es troba que el nacionalsocialista Adolf Hitler ha arribat al poder i serà testimoni de l’ascens del Tercer Reich.
Es tracta d’un text de plena actualitat que ha estat adaptat per al cinema -amb un guió escrit per la mateixa autora- i per al teatre en múltiples ocasions. Un exemple és l’adaptació teatral dirigida per Fernando Bernués amb dos protagonistes excepcionals, Jordi Bosch i Ramon Madaula.

Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada