dissabte, 17 de novembre del 2012

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Rosa Codina-Esteve
(Mataró, 1948).

Graduada en Arts Aplicades. Escola d’Arts i Oficis “Massana” de Barcelona. Llicenciada per la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. El 1985 entra com a professora a la Facultat de Belles Arts de Barcelona. L’any 1989 després de doctorar-se n’és professora titular. Imparteix, com a professora de la Facultat de Belles Arts, cursos i seminaris de pintura a diverses universitat d’Europa i Sud Amèrica.

Font: www.codinaesteve.com


Origen VII, 1989

Tríptic, Tècnica mixta sobre tela.

Pujant per la rampa cap a l’àrea d’adults penjat a mà dreta podeu veure aquest tríptic, que pertany a la sèrie “Orígens”. El nom de la sèrie i el motiu del tríptic fan referència a la seva infantesa. Us transcrivim un fragment extret del catàleg d’una exposició:
“Els temes, els models són reals i pertanyen a un món ja perdut, el de la seva infantesa a relacionar amb el taller mecànic del seu pare: cargols, femelles, tiges cilíndriques, objectes corrents, petits i senzills que agafen noves dimensions que ens porten més enllà de la seva petitesa per a transformar-se en vehicles absolutament vàlids de tota una filosofia de la vida i d’un pensament existencial.”

Imma Juliàn. Codina-Esteve. Barcelona: Àmbit Galeria d’Art, 2000.
Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada