dissabte, 2 de juny del 2012

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Agàpit Borràs i Plana
(Mataró, 1941).

Arquitecte i urbanista. Ès l'autor que ha creat el cartell de Les Santes 2012.
“Agàpit Borràs és un arquitecte mataroní conegut tant pels seus treballs en l’àmbit del creixement urbà com pel seu compromís cívic i social. Un esperit crític que també ha sabut transmetre en el camp artístic. Va ser en el mes de març de 2010 que va mostrar les seves inquietuds creatives al Col·legi d’Aparelladors de Barcelona amb l’exposició “Després de la crisi, documents per al segle XXI”. Es tractava d’una sorprenent col·lecció formada per instal·lacions, escultures i altres objectes fets de materials quotidians, que recordaven la poesia visual de noms com Brossa i que tenia forts lligams a l’art conceptual.”

Font: capgros.com  16/09/2011


L'espai sense límits, 1997

Fusta i ferro
230x240x2.8 cm

Penjada al sostre sobre la rampa trobareu aquesta escultura etèria que pertany a la sèrie anomenada Arquifactes. Per entendre-la millor us tanscrivim unes paraules del propi autor: “M’agrada fer coses amb les mans. M’agraden els objectes fets a mà de les cultures primitives, els pots de terrissa, les cassoles i les eines del camp”.

“Els seus arquifactes revelen una revalorització, un reciclatge de tota mena d’objectes de la vida quotidiana, de tota mena de materials, que mitjançant la seva creativitat esdevenen uns poemes objecte d’alt sentit poètic. Materials vulgars, a voltes matussers, que en les seves mans i amb l’esmentat sentit poètic es converteixen en creacions d’una elegància inigualable.”

S. Estrany

Agàpit Borras. Arquifactes [catàleg de l’exposició]. Mataró : Patronat Municipal de Cultura-Museu de Mataró, DL 1998.
Si voleu conèixer millor aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada