dilluns, 2 d’abril del 2012

La Galeria

La Biblioteca Pompeu Fabra és també una galeria d’art. Reconeguts artistes Mataronins i alguns de forans hi tenen exposades de forma permanent les seves obres d’art. A través del nostre bloc us convidem mes a mes a fer un recorregut per les parets de la Biblioteca. Començarem pel vestíbul i coneixerem Rovira-Brull, Joan Vila-Grau, S. Estrany... i acabarem a l’àrea de Col·lecció local amb Josep M. Codina, Carlos Soriano, Eduard Comabella...

Josep M. Rovira-Brull
(Barcelona, 1926 – Mataró, 13 de juny de 2000).

Pintor i escultor.
Format a Sant Jordi. Exposà amb els Artistes Graciencs el 1948, concorregué als salons d'Octubre (1954-56) i formà part del grup Sílex (1955-57), amb el qual exposà a Alacant, Cartagena, Corbera de Llobregat i Barcelona. Partint d'un cert impressionisme, arribà a un estil fantàstic i tremendista. Integrat en l'equip publicitari Zen, evolucionà més tard cap a un neoplasticisme. Il·lustrà diversos llibres i col·laborà també com a il·lustrador a Tele-Estel. Tornà a exposar a Barcelona el 1975, adscrit a un estil que enllaça amb l'art fantàstic de la seva primera època.

Font: www.enciclopedia.cat



Història del tint, 1958

Aquest mural que podeu veure al vestíbul de la Biblioteca ocupava un espai destacat a l’avui enderrocada fàbrica Tintex SA, tint capdavanter en aquell moment, de la qual només en queda la xemeneia a la plaça de l’Assemblea de Catalunya. El que veiem a la Biblioteca no és l’original sinó que es tracta d’una reproducció fidel ja que aquest també va ser destruït. El mural de dues parets "Història del tint" es composava de : "El tint antic" i "El tint modern" de 3x5 metres cada un. Els originals es van pintar amb esmalts antiàcids.
Si voleu conèixer millor la vida i l'obra d'aquest artista consulteu el nostre catàleg

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada