dijous, 15 de desembre del 2011

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb L'amic retrobat de Fred Uhlman


El proper dimecres dia 21 de desembre tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" de nivell Nivell intermedi - Suficiència, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida.

Ens trobarem a les 10h del matí i a les 19h de la tarda per parlar sobre aquest llibre i el seu autor.

Fred Uhlman
(1901 - 1985)

Fred Uhlman, d’origen jueu, va néixer a Stuttgart, Alemanya, el 1901. Va treballar com a advocat socialista en l’Alemanya prenazi, però es va veure obligat a abandonar el país per por de la persecució del règim nazi i va exiliar-se a França. A París va començar amb la pintura, aconseguint un considerable renom com pintor naïf. Va residir també a Espanya, al Regne Unit i als Estats Units, on es va nacionalitzar nord-americà. Durant els últims anys de la seva vida es va dedicar a l’escriptura i va obtenir un gran èxit amb l’obra L’amic retrobat. Altres relats destacats són L’anima valenta o El retorn. Uhlman va morir l'any 1985 a Londres, poc després de publicar la seva interessant autobiografia, titulada Història d’un home.

L'amic retrobat

L'amic retrobat, escrit al 1960, és una petita obra mestra, considerada un clàssic literari del segle XX, que va aconseguir un èxit immediat quan es va publicar el 1966. Es tracta d’un llibre breu però intens, amb un final sorprenent. Ulhman explica en primera persona la història de Hans Schwarz, un jove jueu molt humil que fa amistat amb Konradin von Hohenfels, membre d’una família aristocràtica de Suàbia. Però la pujada de Hitler al poder suposarà grans canvis a les seves vides i afectarà la seva amistat. Aquesta novel·la, carregada de sentiments i emocions, parla essencialment de l’amistat i dels valors humans en una complicada època de la història.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada