dimecres, 23 de novembre del 2011

1a Trobada de Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals del Maresme amb Ramon Solsona


El proper dilluns dia 28 de novembre de 2011 a les 19h tindrem un convidat de luxe a la que serà la 1a Trobada de Clubs de Lectura de les Biblioteques Municipals del Maresme. Ens trobarem amb Ramon Solsona per parlar sobre la seva obra L'home de la maleta.


Ramon Solsona

(Barcelona, 1950)
És filòleg i col·laborador habitual en mitjans de comunicació. Durant vint anys exerceix com a professor de secundària i des de 1992 es dedica professionalment a la literatura i el periodisme. Ha publicat les novel·les Figures de calidoscopi (1989), Les hores detingudes (1993) —guardonada amb els premis Crítica Serra d'Or, Prudenci Bertrana i Lletra d'Or—, DG (1998), No tornarem mai més (1999), Línia blava (2004) i L'home de la maleta (2010), premi Sant Jordi de novel·la del mateix any. També ha escrit els llibres de relats Llibreta de vacances (1991) i Cementiri de butxaca (2006); el recull de poesies Sac de gemecs (1989); i els reculls d’articles periodístics Reflexions de sala i alcova (1995), Ull de bou (1995), Ull de vaca (1995) i A paraules em convides (2005) .
En la seva vessant periodística, col·labora habitualment als diaris Avui i La Vanguardia, i s'encarrega de l'espai diari "La paraula del dia" al programa radiofònic El món a RAC1. També és autor de diversos guions per a sèries de televisió.

L'home de la maleta

Darrera novel·la de l’autor, protagonitzada per un vell trombonista (a la portada del llibre, però, apareix una tuba), que ens explica de viva veu la seva vida i com, un cop vidu, decideix vendre el seu pis i viure la resta dels seus dies fent la ronda, un mes cada torn, a casa de cadascuna de les seves tres filles. Descol·locat però gat vell, mira al seu voltant amb una mirada càustica i explica el que veu en un relat divertit i sense complexos.
A la Pompeu podeu trobar més obres de Ramon Solsona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada