dimecres, 19 de gener del 2011

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Robinson Crusoe de Daniel Defoe



El dimecres dia 26 de gener tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de lectura fàcil "Llegeix amb nosaltres" de nivell elemental, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Daniel Defoe
(1660-1731)

Famós periodista i novel·lista britànic, considerat el fundador de la novel·la realista britànica. La seva producció va ser vastíssima, amb més de 500 títols, com La vida i les estranyes i sorprenents aventures de Robinson Crusoe (1717), Les aventures de Moll Flanders (1722) o Diari d'any de la pesta (1722), considerat un dels primers reportatges periodístics de la història. A partir de l’any 1728 la seva vida es va tornar difícil, plena de denúncies i deutes, i deixà d’escriure. Morí el 26 d’abril de 1731 en una pensió, amagat dels seus denunciants i creditors.

Robinson Crusoe

Les aventures de Robinson Crusoe (1719) es considera la primera novel·la anglesa. L’obra va esdevenir una novel·la de gran èxit, amb més de 80.000 exemplars venuts. Per aquesta raó Defoe va decidir escriure dues continuacions: The Farther Adventures of Robinson Crusoe (1719) i Serious Reflections During the Life and Surprizing Adventures of Robinson Crusoe (1720). Robinson Crusoe és una novel·la d’aventures que explica la història d’un mariner anglès que, al segle XVII, se salva d'una tempesta al mar i arriba a una illa perduda enmig de l’oceà, on viurà 28 anys. La història d'aquesta novel·la es va inspirar en els fets que van passar realment a un mariner, l’Alexander Selkirk, qui va viure més de quatre anys perdut en una illa de l’oceà Pacífic.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada