divendres, 9 d’abril del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Pensamentsde Miquel Martí i Pol



Aquest dimecres dia 14 d'abril tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de Lectura Fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de nivell intermedi, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Miquel Martí i Pol
(Roda de Ter, 1929 - Vic, 2003)

La seva passió per la poesia va ser una constant durant tota la seva vida. L’any 1954 publica Paraules al vent, el seu primer poemari, pel qual rep el premi Óssa menor. Amb l’obra El poble, del 1966, inicia una etapa de realisme històric, continuada amb Vint-i-set poemes en tres temps i La pell del violí. Durant els anys setanta els seus escrits es fan més intimistes, segurament a causa dels efectes de l’esclerosi múltiple. L’any 1976 publica Quadern de vacances i poc desprès Crònica de demà i Estimada Marta, premi de la Crítica el 1979. Un llibre molt personal és Llibre d’absències, del 1985, on descriu la terrible experiència de la pèrdua de la seva esposa el 1984. A més a més de premis per obres individuals, li van concedir per la seva trajectòria literària i humana el premi d’Honor de les Lletres Catalanes l’any 1991, el Nacional de Cultura el 1998 i la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya l’any 1999.

Pensaments

Pensaments és una antologia de poemes de Miquel Martí i Pol, triats per Xevi Planas del conjunt de l’obra literària d’aquest autor. En concret es tracta d’una selecció de fragments mitjançant els quals Planas vol transmetre al lector la força filosòfica de les paraules de Martí i Pol, subratllant les seves reflexions sobre aspectes essencials de l’existència.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada