dijous, 18 de març del 2010

Llegeix amb nosaltres! Tertúlia de lectura fàcil amb Oi, Eloi? de Miquel Desclot



Aquest dimecres dia 24 de març tindrem una altra sessió de la nostra tertúlia de Lectura Fàcil "Llegeix amb nosaltres!" de nivell elemental, adreçada a persones amb ganes de llegir i expressar-se en català de manera relaxada i divertida. Ens trobarem per parlar sobre aquest llibre i el seu autor a les 19h.



Miquel Desclot
(Barcelona, 1952)

Escriptor, poeta i traductor. Fins el 1992 va treballar com a professor universitari tant a Catalunya com a l’estranger, però a partir d’aquesta data decideix dedicar-se plenament a la literatura. Ha escrit nombroses publicacions per a infants i joves, entre les quals destaca el seu primer poemari, titulat Cançons de la lluna al barret, i també Juvenília, Com si de sempre o Fantasies, variacions i fuga. Ha rebut el premi Josep M. de Sagarra de traducció teatral per la versió de Les mamelles de Tirèsies, de Guillaume Apollinaire; el premi de la Generalitat a la millor traducció en vers, per la versió de Llibres profètics de Lambeth, de William Blake; el premi Crítica Serra d’Or i el Premio Nacional de Literatura infantil.

Oi, Eloi?

La fascinació de Miquel Desclot per les paraules es fa palès a l’obra Oi, Eloi?. Els poemes d’aquest llibre destaquen per la seva musicalitat, per la sonoritat tan característica i especial amb què l’autor dota les seves composicions poètiques. L’obra s’estructura en nou parts i conté poemes i endevinalles. La temàtica de les poesies és molt diversa i amb títols molt divertits, com “Cançó del rei que ha perdut els colors”, “Recepta per al mal de panxa” o “Mandonguilla de bestioles”.
Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada