dimecres, 3 de febrer del 2010

Personatges il·lustres de Mataró. Josep Samsó i Elias

Molts són els personatges il·lustres de Mataró que donen nom als seus carrers i dels quals segurament n’heu sentit a parlar. Com van viure i què van fer? La Biblioteca us convida a conèixer la seva vida i obra a través d’aquesta secció anomenada "Personatges il·lustres" on cada mes us descobrirem una personalitat important en la història de la nostra ciutat.

Josep Samsó i Elias
(Castellbisbal 1887 - Mataró 1936)

Va ser ordenat sacerdot el 1910 i enviat com a vicari a Argentona i després a Mediona. L’any 1919 arriba a Mataró per ser rector de l’església de Santa Maria. La va restarurar, hi va fer arribar l’electricitat i hi instal·là l’orgue. Gràcies al seu dinamisme es va crear el Cor de les Santes, l’Associació dels Armats al Foment (1924) i l’Associació de Pessebristes (1935). També pren forma el diari local El Pensament Marià. Molt interessat pels infants i els joves, el seu treball en la tasca pastoral i l’explicació del catecisme va tenir fama de ser el més ben organitzat d’Espanya.

Font: Nonell i Bru, Mn. Salvador. El Dr. José Samsó Elías. Párroco-Mártir de Sta. Ma. de Mataró (Barcelona) y su tiempo. Barcelona : Balmes, DL 19862
A la Pompeu teniu a la vostra disposició llibres amb més informació sobre Josep Samsó i Elias

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada