dimecres, 20 de gener del 2010

Personatges il·lustres de Mataró. Terenci Thos i Codina

Molts són els personatges il·lustres de Mataró que donen nom als seus carrers i dels quals segurament n’heu sentit a parlar. Com van viure i què van fer? La Biblioteca us convida a conèixer la seva vida i obra a través d’aquesta secció anomenada "Personatges il·lustres" on cada mes us descobrirem una personalitat important en la història de la nostra ciutat.

Terenci Thos i Codina
(Mataró 1841-1903)

Escriptor. Doctor en dret. Participa des de molt aviat en els jocs florals de Barcelona: en fou mantenidor el 1863 i nomenat mestre en gai saber 1 el 1887. Des del 1876 fou catedràtic d’economia política a l’escola d’enginyers i diputat provincial per Mataró del 1877 al 1880. Recollí a Lo llibre de la infantesa (1866) una col·lecció de rondalles de caire popular. La majoria de les seves poesies resten disperses en diverses publicacions (“Lo Gai saber”, “Calendari Català” i revistes de Mataró); només fores recollides en part a “Lectura Popular”. És autor també d’una traducció al català del Tractat de la imitació de Crist (1984) i de l’obra professional Legislación industrial (1890). Fou redactor del Diari de Barcelona.

Font: Gran Enciclopèdia Catalana. Barcelona: Enciclopèdia Catalana, 2002

A la Pompeu teniu a la vostra disposició llibres amb més informació sobre Terenci Thos i Codina, així com les seves obres

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada