dijous, 18 de juny del 2009

Personatges il·lustres de Mataró. Josep Punsola i Vallespí

Molts són els personatges il·lustres de Mataró que donen nom als seus carrers i dels quals segurament n’heu sentit a parlar. Com van viure i què van fer? La Biblioteca us convida a conèixer la seva vida i obra a través d’aquesta secció anomenada "Personatges il·lustres" on cada mes us descobrirem una personalitat important en la història de la nostra ciutat.

Josep Punsola i Vallespí
Mataró, 1913-1949

Fou poeta, narrador, guionista i actor. Durant els anys d'immediata postguerra contribuí a la represa cultural de la ciutat, especialment a través de la seva tasca com a poeta i home de lletres. S'interessà també pel cinema i l'excursionisme, que practicà assíduament.
El recull complet de la seva obra poètica traspua una lírica rica i diversa en el que conviuen poemes de fonda preocupació metafísica amb d'altres en què adquireixen relleu la quotidianitat i l'expressió emotiva. Poemes que connecten íntimament amb la pròpia biografia de l'autor i amb els esdeveniments que la marcaren. Poeta que, encara que truncat en plena joventut, corprèn per la riquesa lingüística i la qualitat emotiva dels seus versos.

Font: http://www.punsola.cat/index1.html

A la Pompeu teniu a la vostra disposició més informació sobre Josep Punsola i Vallespí, així com algunes de les seves publicacions.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada