dimecres, 29 d’abril del 2009

Les biblioteques públiques catalanes reben durant el 2008 prop de 22 milions de visites

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i la directora general de Cooperació Cultural, Anna Falguera, van presentar el dia 15 d'abril en roda de premsa un balanç molt positiu sobre lús de les biblioteques públiques catalanes durant el 2008.

Durant aquest any, les 333 biblioteques públiques i bibliobusos que hi ha a Catalunya van rebre un total de 21.823.319 visites, és a dir, un 11,24% més que el 2007, en què s’hi van sumar 19.617.469. L’any passat es va superar per primera vegada la barrera dels 20 milions de visitants (amb les visites fetes pels usuaris a les biblioteques públiques es podria omplir 1.284 vegades el Palau Sant Jordi de Barcelona).

El conseller ha valorat les dades com “molt positives perquè entenem que són la resposta a una política continuada, en col·laboració amb les administracions locals, de provisió d’aquesta mena de biblioteques de nova generació, que són una plataforma primordial a l’hora de garantir l’accés universal de tota la població a les fonts de la informació, el coneixement i la cultura”.

El conseller Tresserras també s’ha referit a les activitats que ofereixen les biblioteques, com els Clubs de Lectura o L’hora del conte i ha assenyalat que “les biblioteques són vives, són molt més que un dipòsit de documentació”. També ha dit que molts d’aquests equipaments “actuen com una mena de centre cívic, on hi conviuen persones de totes les edats”.

Pots consultar les totes les dades al Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya.

1 comentari: