divendres, 20 de març del 2009

Véns a la tertúlia? Aquest mes parlem de Una màquina d'espavilar ocells de nit de Jordi Lara

Com cada mes la Biblioteca Pompeu Fabra organitza la seva tertúlia literària “Vens a la Tertúlia?” i aquest més d'abril comptarem amb l’assistència de l’escriptor, periodista i creador d’espectacles Jordi Lara, que ens parlarà del seu llibre Una màquina d’espavilar ocells de nit.

Ens trobarem el proper dimecres dia 1 d'abril de 2009 a les 19h.

No us ho perdeu!

Jordi Lara

(Vic, 1968). Llicenciat en literatura catalana i amb formació musical, Jordi Lara és escriptor, periodista i creador d’espectacles. Ha estat director i guionista dels programes Sardana i NYDIA de Televisió de Catalunya, des d’on ha treballat per la difusió de la música, la dansa i la videodansa. Dins la seva producció podem trobar poemes, contes infantils, crítiques, guions, narracions i espectacles teatrals. Acumula desenes de premis; l’any 2007, va rebre el “Premi a les iniciatives renovadores en el camp de la sardana i la música per a cobla” per la música de l’espectacle Camí d’Apira, musiques i danses cap a una terra sense límits que atorga l’Obra del Ballet Popular. Ha escrit, dirigit i presentat nombrosos documentals i entrevistes als creadors més rellevants del país.

Una màquina d'espavilar ocells de nit

L’obra és un recull de relats entorn el món de la cobla. Són set narracions interrelacionades i autobiogràfiques que parlen de músics, alguns famosos i d’altres anònims, relacionats amb la sardana. Entre les memòries i l’assaig artístic, l’autor utilitza una forma narrativa diferent en cada relat; el mateix Lara qualifica l’obra, en el seu conjunt, com una novel•la de formació. De tota la producció de Lara aquest és potser el llibre més personal perquè parla de la fascinació d’un jove adolescent per una colla de músics grans, gent una mica estrafolària, però autèntica. En paraules del propi autor; “gent que em va ensenyar moltes coses fora de la música. Em van ensenyar com ser feliços en la seva marginalitat, el goig de les causes perdudes, a la llibertat, del que és inútil però bonic. Per això els anomeno nàufrags feliços".

Activitat a càrrec de Toni Sala.

Si voleu saber en què consisteix aquesta tertúlia, no us perdeu la següent notícia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada