dimecres, 11 de febrer del 2009

Personatges il·lustres de Mataró. Antoni Comas Pujol

Molts són els personatges il·lustres de Mataró que donen nom als seus carrers i dels quals segurament n’heu sentit a parlar. Com van viure i què van fer? La Biblioteca us convida a conèixer la seva vida i obra a través d’aquesta secció anomenada "Personatges il·lustres" on cada mes us descobrirem una personalitat important en la història de la nostra ciutat.


Antoni Comas Pujol
Mataró, 1931-1981

Fou professor i catedràtic (1965) de Llengua i Literatura Catalanes a la Universitat de Barcelona i cap del Departament de Filologia Catalana a la mateixa Universitat. També fou professor als Estudis Universitaris Catalans i a la Universitat Catalana d’Estiu de Prada. Va escriure sobre escriptors i poetes catalans com J. Carner, J. Maragall, J. Perucho, J. Boscà, R. Llull, E. Valentí, J. Verdaguer i espanyols com Góngora, Santa Teresa de Jesús, Clarín. Autor de nombroses seleccions, edicions i pròlegs i de llibres com Literatura catalana (Personalidades) (1977). Fou membre electe de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, de la Junta Consultiva d’Òmnium Cultural, de la Societat Catalana d’Estudis Històrics (filial de l’IEC) i de l’Associació Internacional de Llengua i Literatura Catalanes. Entre els ajuts, premis i beques que va rebre destaquen: la beca de la Càtedra Ciutat de Barcelona de l’Ajuntament de Barcelona (1955-1956), el Premi Lluís Nicolau d’Olwer de l’IEC (1971), el Premi Joan Esterlich de Dopesa (1973) i la beca de la Fundació Juan March (1973).

Font: Institut d'Estudis Catalans

A la Pompeu teniu a la vostra disposició més informació sobre Antoni Comas Pujol, així com moltes de les seves publicacions. Al 1981 la revista Fulls del Museu Arxiu de Santa Maria li va dedicar un número monogràfic

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada